Expo Ed Templeton


Aankomend weekend Zijn er Plannen om naar onze onderburen te gaan en het weekend te verblijven in de oude stad Gent, De planning is om zaterdag uit te gaan in Gent en zondag te gaan Rollen in Gent en even cultuur snuiven Bij de Expo van Ed in het SMAK Gallery

The Cemetery of Reason" is opgevat als een mid-career overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Ed Templeton. Het S.M.A.K. brengt fotos, schilderijen en sculpturen die hij de afgelopen vijftien jaar creëerde, samen in wervelende beeldenclusters. De tentoonstelling brengt het verhaal van een pro-skateboarder, een fotograaf, een tekenaar, een schilder... Een verhaal dat hoewel gefocust op zijn eigen leven en dat van de mensen die hem omringen het autobiografische overstijgt en sociaal-maatschappelijke fenomenen zonder schroom noch vingerwijzing blootlegt. Het werk van Ed Templeton (°1972) is niet zomaar onder één noemer te vatten. Grootgebracht in Orange County, een suburb van Los Angeles, bracht hij zijn jeugd door in een wereld van skateboarding en punkmuziek.


Op zeer jonge leeftijd ontpopte Templeton zich tot professionele skateboarder en op 21 jarige leeftijd richtte hij zijn Toy Machine Bloodsucking Skateboard Company op, waarvoor hij alle artwork verzorgde. Al van jongs af aan was Templeton een gedreven tekenaar en schilder, maar het contact met kunstenaars als Egon Schiele, Balthus en David Hockney gaf hem een enorme stimulans. Fotografie is daarnaast altijd een constante geweest. Van meet af aan hanteerde hij een analoge camera en ontwikkelde hij zijn beelden op traditionele wijze. Net zoals Ed Templeton nooit zou kunnen kiezen tussen het skateboarden en het kunstenaarschap beide voeden elkaar zou hij zich nooit tot één bepaald medium kunnen beperken. Fotos, schilderijen en sculpturen vullen elkaar aan, ze staan op één lijn, vrij van hiërarchie. Dikwijls 'beschrijft' Templeton de tekeningen, fotos en schilderijen met anekdotes, gevoelens en gedachten die de beelden een nieuwe, verdiepende lezing aanreiken. Samengebracht in een tentoonstelling worden de beelden zonder echter hun artistieke autonomie te verliezen ingezet als onderdeel van een groter verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten